Klub Mesterskab – sejlskibs Race

Nyt: for 2018 er vi i bestyrelsen blevet enig om at ændre lidt . Der vil bliver kun 6 SSR sejladser i 2018 hvor 3 af dem gælder for at komme med i Klubmesterskabet.

Der vil også kun sejle 5 heat hvor alle gælder, ingen streges mere.

Hilsen Bestyrelsen

Efter af der er flere som har købt disse sejlskibe (discovery i alle 3 farver) syntes jeg at vi her til efterår skal lidt i gang med at sejle nogle heat. Vi sejler Naviga banen rundt, det vil siger de grønne bøjer forneden og den røde helt op i toppen er vores bøje. Den grønne i midten og startbroen bruges til start og mål linie, se tegningen. Der er næsten ingen regler for gøre det nemt, men man skal rundt om bøjerne har man miste dem skal man sejle tilbage og kommer rundt den rigtige vej. Der vil bliver sejlet 3 omgange efter starten. Starten bliver lavet sådan at vi ligger ud i vandet 5 minutter før kommer der signalet gøre klar, 1 mint før tælles der ned, man må ikke krydse den startlinie inden for den sidste minut. når der er de sidste 10 sekunder bliver tælt ned højt. derefter start.

Vi har lavet nogle sejlregler til 2016. Jeg håber på i kan støtte op om dette. Ellers lad for os en snak.

Regler til sejl race fra 01.01.2016

Vi har her til efterår jo ikke sejlet så meget (desværre). Vi har besluttet at der skal være få faste regler så alle er klar på hvad der sker, og vi ikke er uenige på broen. Efter af der er flere som har købt sejlskibe (Discovery, Micro Magic, Sea Wind og andre) vi syntes det ville være rigtigt for alle hvis man deler sig lidt i forskelige klasser, så er der fair play for alle.

Vi vil have så for regler som muligt:

 1. Sejlskibe deles ind i klasser, her er der sejlarealet som det første.
 2. KlasseD- Discovery klassen, minimums vægt 1.600 g, sejlareal ca. 1800 cm2
 3. KlasseF-Fortune 612 vejer ca. 1 kg. sejlareal ca. 1800cm2
 4. KlasseM- Micro Magic klassen, minimums vægt 860 g, sejlareal ca.1450 cm2
 5. KlasseS- Sea Wind klassen, minimums vægt 2.900 g, sejlareal ca. 3900 cm2
 6. KlasseZ- 500-3.000 g (diverse både uden for klassefisering D+M+S)                                                      
 7. Alle sejler på samme tid men bliver registeret i hvert sin klasse.
 8. Ved bevidst påsejling tillægges den ansvarlige sejler 1 point i straf.
 9. Starter man for tidligt skal den sidste bøje på første runde, rundes 2 gange. Når man tager sin straf siger man lige til, så alle er klar over at du kommer 2 gange rundt om bøjen.
 10. Ellers ingen sejl regler.
 11. Banen bliver vi enig om hver gang, da vinden kan ved vores sø varierer en del, men der startes altid mod vinden, og banen vil altid være en trekant. Her skal der sejles rundt om de gule runde bøjer, start og mål er Navigasbane grønne bøje i bunden mod startbroen og selve startbroen.
 12. Vi sejler over foråret, sommeren og efteråret ca. 10 sejlrace(SSR) hvor de 7 bedste kommer med til regnskabet til SSR mesterskabet.
 13. Hvert sejl skibs race består af 6 heat med 3 runder, hvor de 2 dårligst bliver slettet og de resterende regnes sammen, i hver heat vil første båd med 3 runder over mål få 1 point, den anden 2 points den tredje 3 point osv.. Papir til dette ligger i containeren sammen med start automatikken.
 14. Start frekvens: når starten aktiveres, tælles ned fra 2 minutter, nedtælling kører via vores (super start automatik), der vil som udgangspunkt være 3 minutters pause mellem de enkelte heat, fra sidste båd går i mål, til start bliver aktiveret, pausen er til reparation, trimning, samt evt. batteri skift, pausen kan hvis der er enighed herom kortes ned eller annulleres, pausen kan ikke forlænges, og sejlere der ikke stiller til start vi udgå af det op startede heat.
 15. Når man kommer over start/mål linjen siger man højt og tydeligt, sit navn og hvor mange runder man har sejlet. Dette giver en bedre overblik for dem som skal skrive resultat ned, samt at konkurrenterne, første båd over mål fører resultat tavlen resten af heatet.
 16. Ved aflysning af sejlracet gives alle som stiller til start 3 points.
 17. Vi finder nogle gode dage til sejladsen hvor vi ikke starter så sent og vi ikke har andre arrangementer samme dag.

Hilsen Jørgen Friis og ThomasR.