Niels Juel i Køge Havn

kn_fregatten-niels-juel_køge-havn_34960(1)
FREGATTEN F 363 NIELS JUEL besøger Køge

Lørdag den 13. september kl. 9.00

 

Det er en gammel tradition, at Søværnets skibe adopteres af kommuner. Gennem adoptionsaftalen forsøger Søværnet at holde en gammel tradition i hævd, hvor skibe og besætninger bevarer en tilknytning til den danske befolkning.

 

Køge Kommune har i mange år været adoptionskommune for to af Søværnets skibe – først for kystjagere Huitfeldt i perioden 1947-1965 og dernæst for motormissilbåden Huitfeldt fra 1976-2000, hvor skibet blev udfaset af flåden.

 

Det var derfor en stor glæde for Køge Kommune og Køge Marineforening, da kommunens ansøgning om adoption af et af Søværnets skibe blev imødekommet med tildeling af Fregatten Niels Juel, som blev færdigbygget sidste år siger borgmester Flemming Christensen og fortsætter Køge har altid set frem til at få besøg af vores adoptionsskib, og jeg glæder mig til at byde Niels Juel velkommen til Køge.

 

Det er en tradition ved adoptionsbesøgene, at besætningen dyster i forskellige sportsgrene. Det sker også i år, hvor der på søndag spilles fodbold mod et hold i Køge Boldklub, Kaj-Hockey foran skibet mod et hold fra Stevns Floorball, golf i Køge Golfklub og fregatskydning i Køge Marineforening – alle aktiviteter i tidsrummet 9-11.

 

Fregatten lægger til kaj foran Bryghuset Braunstein, som i anledning af flådebesøget har fremstillet en speciel Niels Juel øl. Braunstein holder åbent i samme tidsrum, som der er åbent skib, og hvor der kan købes smagsprøver af Niels Juel øllen.

 

Program:

Kl. 9.00
Niels Juel ankommer til Køge Havn
Kl. 10-12
Åbent skib – alle er velkomne og der er gratis adgang
Kl. 13.00
Honnørkompagni med Søværnets Tambur Korps marcherer fra Køge Havn til Køge Torv
Kl. 13.30
Borgmester Flemming Christensen holder tale på Torvet og underskriver adoptionsdokumentet
Kl. 14.00
Kranselægning ved monumentet på Køge Havn for søheltene Niels Juel/Iver Huitfeldt og de faldne marinere under Slagene i Køge Bugt

 

Tid: 

Lørdag den 13. september 2014 kl. 9.00

 

Sted:

Køge Havn