Lidt om mesterskabet.

Verdensmesterskabet 2017 Orneta i Polen

Ved verdensmesterskabet 2017 i Polen var VMK repræsenteret med 5 deltager. Thomas Reichart. Bent Roden, Bent Immertreu, Ole Knudsen og Carsten Vittrup Jensen. Der var også 5 jyske deltagere.

Det Danske hold med vores søde værtinde.

Vi kørte fra Vallensbæk lørdag den 2 juli med kurs mod Karlskronar. Efter at være blevet indkvarteret på vores hotel blev det tid til en rundtur i byen med et besøg på Marinemuseet. Næste dag blev det til en sejltur i havnen og skærgården inden vi gik om bord på færgen til Gedynia. Efter morgenmad på færgen gik turen videre til byen Orneta hvor VM skulle foregå. Her blev vi indlogeret på et hyggeligt hotel hvor vores værtinde og hendes medarbejdere sørgede godt for os.

Fra den 3 til den 11 juli stod der så VM på programmet.Først åbning af VM med parade gennem byen og mange taler. Vi var på stævnepladsen fra kl. 8 til kl.19 hver dag hvor vi enten selv sejlede eller fulgte med i hvordan det gik de øvrige deltagere. Der var mange super flotte skibe og som i kan se på billederne mange spændende skibe. Dommerne til byggebedømmelserne så kritisk på skibene så der blev ikke givet ved dørene.

Bedste danske deltager blev ikke overraskende Bent Roden med en 4 plads. Efter 3 sejladser lå Bent på en delt 2 plads sammen med 3 Polakker, desværre fik Bent en berøring i første omsejlads. Carsten blev nr. 5 i dampklassen så det var også OK.

Selv om vi ikke tog nogen medalje med hjem syntes vi alle at det var rejsen vær, en meget stor oplevelse, så vi var alle enige om at det ikke var sidste gang vi deltog i VM.

I 2019 er der VM i Østrig.

Rejsen var som sædvanlig super tilrettelagt af Thomas.

FOTO

resultater