Nordisk Mesterskab 2014 i Strömfors/Finland update 6.8.2014

 

Holdet til det nordiske mesterskab i Findland bestod af:

Helle Reichert, Thomas Reichert, Bent Roden, Bent Immertreu, Ole Knudsen og Carsten Vittrup Jensen.

HNI_8469

Bent Roden               GULD i F4A og BRONZE i F4B

Thomas Reichert     SØLV i F4A

Carsten Vittrup         GULD i F2

huse

Her er søen vi sejlede på og en smukkere baggrund findes nok ikke. Vi var 6 medlemmer fra VMK der tog turen til findland. Vi kørte i 2 biler og efter en god tur til Stockholm sejlede vi med Silja Line til Helsingfors, sejlturen ud gennem den svenske skærgår var en fantastisk oplevelse og i den gode vejr kunne vi opleve udsigten fra øverste dæk. Næste morgen kunne vi så opleve indsejlingen til Helsingfors.

Mesterskaberne blev afholdt i en slags frilandsmuseum. I 1695 lavede Baron Johan Creutz en dæmning over elven og byggede den første smedje hvor hammeren blev drevet af vandkraft fra søen (mølledammen). Senere overtog familien Forssell jernværket og udbyggede det med flere smedje og et savværk. Jernværket blev nedlagt i 1950. I dag er området et slags frilandsmuseum og nogle af bygningerne er indrettet med ferielejligheder, her boede vi danskere. Bent Roden og jeg boede i bygningen til højre så hver morgen kunne jeg sætte Bopa i vandet og sejle over til start.

Det var et vel tilrettelagt mesterskab og med de gode forhold super godt vejr og ingen vind kunne det vel ikke være noget problem at sejle fejlfrit hver gang. Men, men så let var det nu ikke, banen var rykket en 10-15 meter længere ud en foreskrevet og det gav store problemer for os alle med topbøjen, men det er jo ens for alle, og så var vi også fri for at skulle sejle om.

Lige bag stævnepladsen var der en restauration hvor vi spiste vores måltider, og kunne hente kaffe mm.

Vi havde er super god tur, lidt ærgerligt at der ikke var flere deltagere.

Det samlede resultat

NM1 NM2

FOTO1

du skal have tid til FOTO2 lidt over 550 billederne

FOTO2

se avisen fra Finland side 1 og side 2

Unavngivet 1

Unavngivet 2