Byggeprojekt 2013-2014 Dolly fra Robbe nr.1005 afsluttet

Her i år har vi ikke fundet et fælles projekt, desværre mange leverandøre har problemer med leveringen af ting og de er blevet forsinket. Vi må se hvad næste år bringer om går fælles igen med et projekt, måske kan ve se nogle ting på Messen i Dortmund til næste år (2014). Jeg har været heldig at min kone vandt til julehygge sidste år denne model. Som jeg fik så til jul…

Se billederne på galleri, hvor langt er jeg kommet.

1. Åbning af kassen: Når man åbner kassen ser mange plastic dele og bare 2-3 ting i træ. Men alt er med og byggeplanen og vejledningen er godt. Modellen giver jo mulighed for at bygge skibet, som brand-, havne- eller slæbebåd, så det er jo lidt for alle. Jeg har valgt brandbåden og har købt mig en tilbehør derefter “sonderfunktionssatz” hvor der er en motor en vandkannone i som skal samles. Også her der vejledning og en lille tegning med hvordan den skal samles og tilsluttes.

2. Mange plastic dele: Det føles som en Yoghurtbæger man skal bygge dog er plasticen ikke så tynd, jeg vil mere siger det er ABS, så lyder det bedre, de fleste dele er meget pænt lavet og forud standset, skal bare klikes ud. Der er maske med til at dække vinduerne af når man skal male dem, super.

3. Bygningen: Bygningen gik meget nemt jeg har dog valgt at gøre nogle ting lidt anerles end det står i vejledningen, de kan ses på nogle af billederne. Jeg har valgt at sejler med lipo så bliver skibet jo letter, har lagt derfor noget bly i bunden og limet det fest. Dækket er også ændret lidt, det har foget en plade på, men se selv.Har også valgt en anden stævnerør da jeg syntes den originale er for lille. Dækket har været lidt forkort i forhold til skrået men det fik klaret. Der har været en del til pasning med overbygningen til selve skrået og her er der nogle ting som man skal male inden man limer dem sammen. Dækked i styrhuset er kommet epoxi på så der skulle ikke sker noget med træet. Jeg har også valgt at sætte nogle stifter i de ting som skal sættes på dækket så er det lidt bedre at sætte dem fest når de er malet, syntes jeg. Samling af vandkanonen tog ca. 2 aftener for mig her skal læse og forstår vejledningen, men når man har prøvet dette er resultatet godt.  Bygning af skibet med limning tog ca. 24 timer. Størreste problem har her været at sætte styrhuset sammen med taget og selv skålen som sættes ind i skibet, her brugte jeg silikone.

4. Maling eller lakering: Her kommer jeg lidt i problemer da Robbe har indstillet nogle af deres spray farver så jeg er på udkik efter en anden producent af farverne også har de valgt at indstille at producerer grunderen, så her kommer jeg virkeligt på en opgave med at finde nyt. Nu har jeg fundet noget nyt maling, er fra Edding, de tilbyder 33 forskelige farver, tør meget hurtig ca. 2-3 minutter så er det støvtørre, ½ time mere så er det hård. Har prøvet at male bunden i sort i højglans, ser ok ud. Jeg skal nok laver nogle billeder og sætte dem i galleriet. retsen er skibet er malet i rød, sølv og lidt hvidt. Skibet fik så en mattlak på, brugte farverne fra edding saom laver farverne i 33 forskelige farver + lak og grunder, er et meget fint resultat.

5. Elektriske ting: Her venter jeg på at for leveret nogle pære med lange ledningerne, da jeg ikke har meget plads ville dette være bedst. Motor, servo er monteret. Med servo´en er jeg ikke helt tilfreds da dette står helt løst, måske skal jeg sætte denne i en kasse og lime denne fest. Vi får se. Jeg vil nok tager denne med her i februar til svømmehalen for at se om den sejler som den skal og om servo´en kan holde til dette. Ellers skal jeg laver lys. til lyset brugte til styring en switch fra graupner som kan styre 4 funktioner, er fint til at sætte op og meget enkelt, til vandkanonen bruge jeg fra graupner en switch til at styr en funktion som kan klarer lidt flere amp. Er også meget nemt at laver og funktionen er fint. Skibet fik jo også blå blink ligesom et horn. Det er dog ikke meget plads tilbage i skibet.

6. Sejlads: Skibet ligger lige lidt fordypt men den klares da jeg sejler med en lipo batteri 2S. Da jeg har monteret en børsteløs motor giver dette en super fart hvor skibet begynder at ligger sig til den ene side, jeg har ikke end nu prøvet fuld fart da dette er alt forstærkt for dette skib. Skibet sejler i sin normal hastighed super godt reagerer super på ror og bliver nok en konkurance skib.

artikel er slut her.