Byggeprojekt 202?-? Monterey

Flot amerikansk kutter
Selvom denne båd er kendt som “Monterey”, er designet oprindeligt fra San Francisco Bay, Californien – 90 miles fra Monterey.

Båden blev bygget på Fisherman’s Wharf i San Francisco og fik kælenavnet “Monterey”. De emigrerede italienske/sicilienske bådbyggere i San Francisco Bay udviklede “Monterey” efter “Medeiterranean Lateen Sail Felucca”, med modifikationer for at kunne sejle med brændstofmotor. Bådene blev bygget efter “øjemål”. Ingen byggeplaner blev brugt, og bådbyggerne startede ganske enkelt med et generelt dobbelendet design, med en gennemgående køl, klipper bov og er bygget på traditioner og erfaring. Det vil sige, at alle “Monterey’s” er bygget lig hinanden – men ikke to er helt éns.

Denne model fra 1928, som var ejet af Angelo Ghio, har alle karakteristika fra en rigtig “Monterey”, selvom han valgte sin egen stil på styrehuset, krumningen på stævnen etc.

Flere tusinde af disse både blev bygget i årene mellem 1910 – 1950. De beviste, at de var meget robuste og driftssikre, og med en stor formfuldendthed for en arbejdsbåd. Ganske få er stadig i brug og denne “Monterey” har nu rundet 77 år og fungerer i dag – i 2006 – med sin 9. ejer.

Modellen opbygges på spant, og alle trædele er laserskåret. Velegnet til radiostyring.

Dimensioner
Længde (mm) 490
Bredde (mm) 125
Højde (mm) 145
Deplacement (gram) ?
Skala 1/20

Når jeg går i gang med denne så skriver jeg lidt om dette, glæder mig

hilsen Thomas